maj 282015
 

Mountainbike Club Vejle

29/05  1990 – 29/05  2015

25 års jubilæum

 WHERE EAGLES DARE

I anledning af 25 års jubilæet i Mountainbike Club Vejle den 29. maj 2015 skal der skrives et par linjer om klubbens historie.

Den 29. maj 1990 blev der afholdt stiftende generalforsamling, og klubbens første formand var Morten Nielsen.

Det var en lille folk mænd, som startede op med fællestræninger. Disse fandt oftest sted i Nørreskoven, men altid omkring stadion og aldrig på den anden side af motorvejen. Træningen startede som regel fra Børge Madsen Cykler i Vedelsgade med Kim Madsen, Morten Nielsen og Brian Hansen som faste deltagere. Det var her, det begyndte. Fundamentet til en af Danmarks største mountainbike klubber. Man stillede op på cykler med bagagebærer og støtteben, for udviklingen indenfor MTB sporten i Danmark var slet ikke kommet til Vejle endnu. Medlemmerne deltog i løb, men det var altid i forbindelse med Cross løbene, som landevejsklubberne var arrangør af.

Udviklingen var i gang og den 26. august 1991 afholdt klubben det første officielle løb under DCU, efter MCV var blevet registreret som licensklub hos DCU. De følgende år dukkede flere og flere løb op i DCU kalenderen. MCV var gennem flere år med til at arrangere ”Blå Cup”, som var en løbsserie sponseret af ”Den Blå Avis”.

klaus vesterlund Vinder af DM 2003 Klaus Vesterlund

Svend Olsen afløste Morten som formand, hvorefter Niels Bjørnsteen overtog posten. Rasmus Jørgensen har siddet 10 år som formand nu.

Kernen i MCV har altid været den store relation til Børge Madsen Cykler, som altid har været både trøjesponsor, men også sponseret klubbens individuelle eliteryttere gennem 25 år.

jokob johansen Vinder af Junior DM 2001 Jakob Johansen

MCV har altid haft mange licensryttere og talenter. Det største talent i MCV´s historie er Klaus Vesterlund, som vandt Junior DM i 1994, U23 DM 1998 og Senior DM i Vejle 2003. Ud over DM har Klaus vundet ”Post Cup” og utallige andre MTB løb i ind- og udland. Jakob Johansen vandt junior DM i Randers i 2001.

Opbakningen og sammenholdet har altid været en del af MCV. Til DM i Vissenbjerg i 2006, vandt MCV pokalen for flest deltagende ryttere. Vi var 26 startende. Det var i øvrigt Jakob Fuglsang, der vandt senior DM det år.

BjørnsteenNiels Bjørnsteen (til højre) Formand for MCV

MCV har altid deltaget i løb gennem de 25 år, som er gået. Den rytter i MCV, som uden tvivl har kørt flest løb, er Brian Lykke Hansen. Har er nok også den rytter i MCV, som har haft de værste styrt – og fleste! Men Brian er synonym med Mountainbike sport og MCV.

brian hansen Brian Hansen Vissenbjerg 2006

MCV har tradition for at være fast inventar i Harzen. Klubturene har altid været en fast del af årsprogrammet. Og der er ikke den krog af Harzen, som ikke har været kørt af MCV. Der fortælles stadig historie om de mange ture til Tyskland. I flere år deltog Varde CK også i klubturene, hvilket også har ført til et tæt samarbejde mellem de to MTB klubber.

ole og kaj Ole Clemmesen og Kaj 2004

25 år er flot af en klub som MCV. Der har gennem tiden været både stigende og faldende medlemstal. Sammenholdet har skabt grundlag for en stor klub i dag. Vi er rigtig mange grupper i MCV i dag. Konkurrenceholdet, motionsholdene, begynderholdet, kvindeholdet, talentholdet, KIDZ og mini KIDZ.

Kidz startede i 2006 som sjov og ballade for børn mellem 3  og 15 år. Til første løb deltog 80 Kidz. Herefter kunne klubben begynde opstart af en ungdomsafdeling, som har vokset sig stor, hvilket medfører mange frivillige trænere, som gør et stort stykke arbejde for ungdommen i MCV.

Ligeledes kræves der mange veteraner, som kan finde sporene til nye de medlemmer, så de lærer at holde balance og bruge gearet korrekt. Uden alle vores frivillige ville det være svært, at kunne drive en klub. Men alle har et ansvar som medlemmer. Det er også en af grundene til, at vi altid har kunnet afholde løb, klubfester og klubture. Det kræver en stor indsats, men det lykkes altid.

thomas-niels MCV KIDZ drenge. Thomas og Niels Rasmussen

Tak til alle jer, som startede MCV. Tak til alle jer, som har kørt for MCV. Tak til jer alle nuværende medlemmer i MCV. Tak til alle sponsorerne gennem 25 år. Tak til alle forældre og hjælpere, som vi aldrig har kunnet undvære.

rasmus Rasmus Jørgensen MCV formand

Tillykke med de 25 år til alle!

En klub – et MCV!    Skrevet af: Tommy Rasmussen