Img_1868

Børn & Ungdom

Mountainbike for Børn & Unge

I Mountainbike Club Vejle (MCV) favner vi både bredden og eliten. Det samme gør sig gældende for børne- og ungdomsafdelingen.

 

Mountainbike er noget vi kører sammen! Uanset niveau og ambitioner, så er fællesskabet omkring mountainbike i højsædet i Mountainbike Club Vejle.

 

Træningen foregår fortrinsvis i Nørreskoven og Sønderskoven i Vejle, men de omkringliggende spor tages også i brug i løbet af sæsonen. Der er stor fokus på den tekniske træning, da dette er et vigtigt fundament for at kunne begå sig sikkert på sporene.

 

Der kræves ingen erfaring med MTB inden man starter, men vi forventer at barnet er motiveret for træningen og har stiftet elementært bekendtskab med at cykle i skoven.


Der er p.t. åbent optag af nye medlemmer, men man bedes række ud til B&U trænerstaben direkte eller via Facebook gruppen (Mountainbike Club Vejle - B&U) inden man møder op til første træning.

 

Vi opfordrer til at man deltager i et par træninger forud for indmeldelse i Mountainbike Club Vejle.

 

Tidspunkt og sted for træninger fremgår her på siden, samt Holdsport (for medlemmer). For spørgsmål vedrørende træning og holdene, kontakt Michael Stahl. Information fremgår af træneroversigten.


Cykel, udstyr og påklædning:

Al træning i Mountainbike Club Vejle B&U foregår med cykelhjelm. Børnene skal have praktisk tøj på, der tåler vand og mudder og som svarer til vejret.


Da vi cykler mange sammen, er det også vigtigt, at udstyret er i orden, så vi ikke skal stå og vente på hinanden hvis cyklen ikke fungerer.


Børnene skal have en mountainbike. Der skal være håndbremser, gear og brede dæk med knopper på. Cyklen skal passe i størrelsen og i øvrigt være i orden, dvs. gear og bremser skal fungere, kæden smurt og børnene skal medbringe drikkedunk og eventuelt en ekstra slange, der passer i størrelsen.


Husk i den kolde tid, at en regnjakke og handsker er rigtige gode ting af have på fra start. Det er jo altid nemmere at smide noget end have glemt det.

Hold opdeling

I Mountainbike Club Vejle B&U er træningen niveauopdelt og baseret på det Aldersbetinget Trænings Koncept fra Danmarks Cykel Union. Drenge og piger træner sammen

For holdene gælder det at trænerne afgør hvilket hold den enkelte rytter kører på, på den måde sikrer vi den bedst mulige træning.


Holdopdeling

  • B&U Grønt hold : Træning for ryttere på 5-9 år og begyndere uden forudsætninger. Formålet med træningen er at lære basistræning og alle ryttere skal have forældre med til træningen. Holdet kører kun i sommermånederne og kun om søndagen.


  • B&U Blåt hold : Træning for ryttere på 9-11 år og tilsvarende forudsætninger. Formålet med træningen er udvikling af teknik. Træningsmængden og -intensiteten øges langsomt. Forældre opfordres til at kører bagtrop. Holdet kører hele året rundt. Torsdag kl. 1700 – 1830 og Søndag kl. 1000 – 1130


  • B&U Rødt hold : Træning for ryttere på 11-15 år eller med tilsvarende forudsætninger. Fokus er på mere målrettet udviklingen, men stadig med øje for fællesskabet. Der er stor fokus på teknik og begyndende konditionstræning. Forældre opfordres til at kører bagtrop. Holdet kører hele året rundt. Torsdag kl. 1700 – 1830 og Søndag kl. 1000 – 1200


  • Ungdom : Træning for ryttere der kører U13-U17 eller med tilsvarende forudsætninger. Her køres efter en struktureret træningsplan og rytterne lærer at træne efter planer. Der forventes en mere seriøs tilgang til træning fra rytterne og der er fokus på fysisk-, kondition- og intervaltræning. Holdet kører hele året rundt Tirsdag og Torsdag 1700 - 1830.


  • Ungdom, Enduro : Ekstra tilbud til vores B&U ryttere om mulighed for træning sammen med vores senior enduro hold. Holdet kører ca. én gang om månenden. Den øvrige træning vil typisk være sammen med B&U Rødt hold.


  • Ungdom, Race : Ekstra tilbud til MCV B&U ryttere (U13 – U17) som har lyst til at deltage i en mere struktureret træning rettet mod konkurrence. Alderen på dette hold er meget varieret og deltagelse forudsætter fast deltagelse på ’B&U – Rødt hold’, samt efter aftale mellem rytter, forældre og træner. Gruppen mødes til ekstra træning i løbet af året.


  • Ungdom, Elite : Klubbens skarpeste ungdoms ryttere indgår i MCV Elite Gruppen og deltager sammen med voksen eliten i en struktureret træningsplan.’Ungdom Race’ og ’Ungdom Talent’ træning gennemføres så der er en glidende overgang mellem dem de to grupper.


Alt kommunikation omkring træning, samt tilmelding, foregår via Holdsport.

Aktiviteter
24
Sep
B&U : Søndags træning
Børn & Ungdom
10:00 - 12:00
Søndermarken
26
Sep
B&U : Ungdomstræning (U13-U17)
Børn & Ungdom
17:00 - 19:00
Vejle Idrætsefterskole
28
Sep
B&U : Torsdags træning
Børn & Ungdom
17:00 - 18:30
Vejle Idrætsefterskole
28
Sep
B&U : Ungdomstræning (U13-U17)
Børn & Ungdom
17:00 - 19:00
Vejle Idrætsefterskole
30
Sep
WORKSHOP : Vedligeholdelse og indstilling af gearsystemer
Mountainbike Club Vejle
9:00 - 13:00
House of Cycling, Toldbodvej 6, 7100 Vejle